K’wil de Willem

Soms lopen de dingen, zoals ze moeten gaan. In mei 2022 nam ik K’willeminhuis over. En daar ben ik heel blij mee en trots op. Twee jaar voor die datum klopte Esther bij mij aan. Voor haar mooie merk, zocht ze mensen die haar bijzondere ontwerpen konden produceren. Door het succes kon haar lieve vader Willem de vraag niet meer bijbenen.

Willem, inmiddels is hij 83, begon met het maken van kandelaars in zijn schuur. Toch een beetje uit noodzaak geboren. Willem had een herseninfarct gehad en kon niet meer doen wat hij voorheen deed. Maar Willem, zou Willem niet zijn, als hij niet een positieve draai zou geven aan zijn situatie. En dus vertrok hij vol goede moed naar zijn schuurtje en maakte daar de meest fantastische kandelaars die zijn dochter had ontworpen. Met de hand gebogen en dus een beetje ‘wonky’ – wiebelig dus. Wie had toen kunnen geloven dat die ‘wonky’ staaldraden van Willem zouden uitgroeien tot een tijdloos ontwerp en waar nog veel meer prachtige woonobjecten volgden.

Toen Esther bij mij kwam, was de collectie al flink uitgebreid. De staaldraden van de ontwerpen symboliseerden zo mooi, de ‘wonky’ hersenen van haar vader Willem, dat ze erop stond, dat alle producten geproduceerd werden door mensen die op welke manier dan ook, hun uitdaging omzetten in productiviteit. Bij mijn bedrijf BVS Sociaal Metaal was ze aan het goede adres. Met onze producten willen we laten zien dat iedereen, met of zonder ‘wonky’ op zijn of haar eigen manier een bedrage levert aan de maatschappij. Iedereen wordt gezien, iedereen mag er zijn en iedereen doet mee! Ook ik spreek uit ervaring. Mijn jongste zoon is een kind wat extra aandacht en begeleiding nodig heeft. Dat mijn passie voor styling, interieur en mensen op deze manier samenkomen, kan geen toeval zijn.

Kandelaar ‘de Willem’ is een eerbetoon aan Willem. Hij staat symbool voor samen zijn, iedereen mag er zijn en jij doet ertoe. Soms is het moeilijk om dat tegen iemand te zeggen. De Willem helpt je daarbij. En…. we doen er altijd een mooi kaartje bij. Dan hoeven de gevers niet zelf te bedenken wat ze eigenlijk het liefst willen zeggen.

De Willem heeft in mijn huis een mooie plek. En ik de kaarsjes aansteek,  sta ik altijd even stil bij iedereen met een ‘wonky’. Aan iedereen die met de juiste begeleiding het heel ver kan schoppen in het leven. Een mooie gedachte, geïnspireerd door die lieve meneer Willem.

Liefs Jolanda