K’willemindetuin, de waterschalen

K’wil water in de tuin

“Wees geen poel met stilstaand water, maar een bron die overstroomt.”

– Paulo Coelho, Braziliaans schrijver 1947

Mijn passie voor interieur, tuinen en ontwerpen komen bij K’willeminhuis en K’willemindetuin allemaal samen en daar geniet ik elke dag van! Voor mij zijn het merken waar ik mijn creativiteit helemaal in kwijt kan. Noem ze maar mijn inspiratiebron die letterlijk overstroomt. Ik heb zoveel ideeën voor K’willeminhuis en K’willemindetuin, dat ik daar ook echt meteen mee aan de slag moet. Een van die ideeën resulteerde in de waterschaal, die we vlak voor de zomer hebben geïntroduceerd.

Water in je tuin

Met de K’willemindetuin collectie wil ik ontwerpen maken voor buiten die functioneel zijn en een bijzonder, uniek en vernieuwend design hebben. Natuurlijk zonder afbreuk te doen aan stijl een eenvoud. Dat zie je ook terug in het ontwerp van de nieuwe waterschalen. Het idee voor de waterschaal kwam toen ik het echt even nodig had om ‘te landen’ na een drukke dag.

Ik kan dan echt heel erg genieten van alle mussen, die met veel herrie een slaapplek in de grote struik zoeken. Een klein waterbad had ik altijd staan, maar in mijn tuin zitten zoveel vogels, dus zocht ik iets groters. Met een ontwerp dat ook opzichzelfstaand een mooi object is.

Wolken in stilstaand water

Water is de bron van alles en het mag dus nergens ontbreken. Zeker niet in je tuin. Maar een vijver is niet voor iedereen weggelegd. Voor een mooie vijver heb je ruimte, tijd en kennis nodig. Dat hebben we niet allemaal, ik zeker niet.  Water in je tuin geeft rust en zorgt voor allerlei extra leven in de tuin. Ik geniet enorm van de vogels die komen badderen en de weerspiegeling van de wolken en de boom waar hij bij staat in het water. Zo ‘spoelt’ de waan van de dag van me af en ben ik weer klaar voor alles wat op me afkomt. Ik zocht een oplossing voor mijn gebrek aan tijd en kennis voor het onderhouden van een mooie vijver. Die vond ik dus in de waterschaal.  Alleen of met meerdere schalen bij elkaar zorgt deze schaal voor robuuste gezelligheid in de tuin. Het mooiste is nog wel: de schaal kun je ook gebruiken als minivijver, plantschaal of voederplaats voor vogels. Multifunctioneel dus, zoals wel meer ontwerpen in de K’willeminhuis collectie.

Toch wel een poe

De waterschaal is dus uiteindelijk wel een ‘poel met stilstaand water’ maar hij komt wel voort uit een bron die overstroomt. Wat een geluk dat ik via BVS sociaal metaal met Esther van K’willeminhuis in contact kwam en dat ik de kans kreeg om deze gave merken verder uit te bouwen. Op dit moment lig ik zelf ook even stil door een pittige operatie, maar mijn hoofd stroomt over. Ik kan niet wachten totdat ik straks weer up and running ben. Snel weer aan de slag met mijn lieve klanten, fijne medewerkers en de stroom aan ideeën uitwerken. Ik kan niet wachten!

De tuincollectie van K’willemindetuin bestaat naast de waterschalen uit de tuinvaas, de hoge tuinvaas, de tuinprikkers en de tuinbank.